Over AutiWorks!

Van kennis naar kunde! Dat is kort en bondig waar we in geloven en wat we met AutiWorks! willen bereiken. Mensen met een vorm van autisme die hun plek in het bedrijfsleven gevonden hebben en trots durven te zijn op wat ze doen. Werkgevers die de bijzondere talenten en de kennis van hun medewerker met een vorm van autisme maar al te graag benutten omdat zij al begrepen hebben dat in het bedrijfsleven alle facetten van kennis nodig zijn. Bij AutiWorks! zijn we ervan overtuigd dat autisme en werk uitstekend samen gaan en dat hoogopgeleide werknemers met een vorm van autisme net zo serieus genomen kunnen worden als hun collegae zonder autisme. Daarom hebben wij ook de beslissing genomen om niet met allerlei subsidies en potjes te werken. Want wij willen de medewerker met een vorm van autisme juist uit de hoek van ‘hulpbehoevend’ halen en hem een gelijkwaardige plek in een bedrijf geven. Dat betekent dat zowel de medewerker als de werkgever hun deel van de verantwoordelijkheid op zich nemen en er zelf voor zorgen dat het dienstverband werkt. Hierbij helpen wij graag. AutiWorks! beschikt over zeer gekwalificeerde medewerkers – met en zonder een vorm van autisme – met jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsvoering, training en coaching, jobcoaching en uiteraard autisme.

Tot nu toe wordt autisme binnen het bedrijfsleven meestal beperkt tot het gebied van het testen en ontwikkelen van software. Hierdoor blijft veel talent binnen andere vlakken van het bedrijfsleven onbenut. Want mensen met een vorm van autisme kunnen niet alleen uitstekende softwaretesters zijn maar ook statistici, wetenschappers, economen, taalkundigen, vertalers, kunstenaars, tekstschrijvers, controlers, websitebouwers, accountants….en oneindig veel meer. En AutiWorks! heeft zich tot doel gesteld te helpen om al die kennis naar de juiste plek te brengen….en tot kunde te laten worden.

Oprichters AutiWorks!

jeroen-koopen

Jeroen Koopen

AutiWorks! is opgericht door Jeroen en Britta Koopen. Jeroen houdt zich al ruim 15 jaar bezig met de ontwikkeling van mensen. In zijn vak als consultant, managementtrainer, persoonlijke- en organisatiecoach en oprichter van BlueSkyBehaviour komt hij dagelijks mensen met een geheel eigen gebruiksaanwijzing tegen, die de behoefte en noodzaak voelen zich op bepaalde gebieden verder ontwikkelen. Na verloop van tijd viel hem op dat een aantal zaken waar zijn trainees en coachees tegen aan liepen, niet of weinig verschilden van de situaties waar ook klanten van hem met bijvoorbeeld de diagnose ‘Asperger syndroom’ tegen aan liepen. Meestal gaat het om issues als communicatie, structuur, sociale contacten, samenwerken en het verleggen van eigen grenzen. Toen Jeroen zich verder in het onderwerp ‘autisme’ verdiepte, kwam hij tot de ontdekking dat er een grote groep van hoogopgeleide, talentvolle mensen met een vorm van autisme zonder werk thuis zit. Onnodig en onterecht, concludeerde Jeroen en besloot er werk van de maken. Door zijn zakelijke expertise ook op het gebied van autismevriendelijke coaching is hij de aangewezen persoon om zowel organisaties als werknemers met autisme kwalitatief te adviseren en te coachen en op die manier de brug te bouwen tussen beschikbare kennis enerzijds en kunde anderzijds.

britta-koopen

Britta Koopen

Britta houdt van diversiteit, gelijkwaardigheid, integratie en bruggen bouwen. In haar directe omgeving kreeg ze te maken met mensen met autisme en hun soms andere kijk op de wereld. In haar ogen maken mensen met een vorm van autisme deel uit van een minderheid. Als NLP Practicioner heeft zij ervaring in het kijken naar de ander zonder er meteen een stempel op te drukken. En als trainer en adviseur op het gebied van autismevriendlijke communicatie begeleidt zij al geruime tijd vanuit haar bureau GewoonAutisme succesvol mensen met een vorm van autisme en hun omgeving. Britta werkt in haar bedrijf nauw samen met Leander Westerbeek van Eerten, een getalenteerde trainer met de diagnose Asperger. Samen vormen zij een betrokken en deskundig koppel dat voor veel klanten van AutiWorks! training en coaching op maat verzorgt.