Coaching

Autisme werkt! Dat is waar wij in geloven…we hebben er zelfs onze bedrijfsnaam aan gekoppeld! Toch zou “autisme kan werken” beter zijn. Soms werkt autisme niet. Dan is er een stuk ondersteuning nodig van buitenaf om het autisme deel van de werknemer werkbaar te maken. In zo’n geval zetten wij coaching in. Onze coaching is bedoeld om het lerend vermogen van de werknemer met zijn/haar autisme binnen de organisatiecontext te vergroten.

Het is onze ervaring dat mensen, met en zonder autisme, een enorm lerend potentieel hebben. Met de juiste ondersteuning via training en/of coaching hebben wij al heel veel mensen zien groeien voorbij wat ze zelf voor mogelijk hielden. Natuurlijk is autisme pervasief en zeggen mensen”het gaat dus nooit over”. Dat wil niet zeggen dat je je als mens met autisme niet kunt ontwikkelen.

Onze coach-menu biedt verschillende smaken.

JOBCOACHING

Uiteraard hebben wij het bekende jobcoaching op de kaart staan. Dit wordt met name aangeboden wanneer wij via bemiddeling een werknemer en een werkgever aan elkaar koppelen. We begeleiden de werknemer dan middels een jobcoach-traject net zolang totdat hij/zij volledig in de nieuwe werkomgeving geintegreerd is.

COACHING

Daarnaast onderscheiden wij ons door ook reguliere coaching aan te bieden. Deze coaching kenmerkt zich door het houden van coach-sessies zowel binnen als buiten de werkomgeving. De coachgesprekken gaan over een centraal hoofdthema dat door werkgever en werknemer gezamenlijk met de coach in een drie-gesprek is vastgesteld. Vervolgens worden er 4 wekelijkse coachgesprekken gehouden tussen werknemer en coach waarbij de werknemer telkens met casuistiek komt die betrekking heeft op het centrale thema. De coach kan vervolgens verschillende technieken gebruiken om de werknemer zelf tot nieuwe inzichten te laten komen omtrent de aangeleverde casuïstiek. Elk coachgesprek eindigt met een aantal concrete afspraken over “nieuw gedrag” waar de medewerker de volgende 4 weken mee gaat oefenen en waar hij/zij aan de start van het volgende coachgesprek verslag over uitbrengt. Zo “evolueert” de medewerker zich richting het gezamenlijk vastgestelde gewenste gedrag, uiteraard alles voor zover dit tot de mogelijkheden van de medewerker ligt. Dit is natuurlijk een spannend proces van voorzichtig en toch resoluut grenzen verleggen om nieuwe mogelijklheden te verkennen.

EXECUTIVE COACHING

Executive coaching is persoonlijke coaching gericht op zelfstandige ondernemers en hoger management. In deze coaching worden persoonlijke thema’s en zakelijke thema’s hand in hand besproken. De stijl is sparrend, soms confronterend en altijd op niveau van de coachee aangepast, zodat hij/zij zich op een plezierige wijze gespiegeld en uitgedaagd voelt. We houden onze sessies doorgaans in onze eigen coach-ruimte of onze eigen coach-boot, maar soms ook on-the-job tijdens een MT-vergadering op al wandelen door het bos…net wat werkt…net wat het meest effectief is. Veel van onze clienten hebben een coach strippenkaart waarmee ze flexibel een sessie kunnen aanvragen en inplannen, net zolang totdat de kaart vol is of de coaching niet meer nodig is. “Sparring -a-la-carte” zou je het kunnen noemen…

Benieuwd hoe een en ander werkt ? Bel/mail ons voor een vrijblijvende afspraak. We komen het graag bij u persoonlijk toelichten.