Advisering

Advisering is met name bedoeld voor werkgevers en ondernemers. Heeft u een medewerker in dienst die recentelijk is gediagnostiseerd op een autisme spectrum stoornis, dan is daar waarschijnlijk een aanleiding aan ten grondslag geweest.

“Hoe nu verder?” is dan de vraag die we regelmatig tegenkomen. AutiWorks! kan u verder helpen. Wij zijn gespecialiseerd om ons snel en vakkundig te verdiepen in de concrete organisatiecontext waarin de betreffende medewerker zich bevindt. Hoe verlopen de bedrijfsprocessen ? Hoe ziet de werkomgeving er uit ? Wat is de huidige bedrijfscultuur ? Allemaal vragen die relevant zijn om mee te nemen in een goed advies over de vraag “hoe nu verder?”

Mensen met autisme raken sneller overprikkeld dan mensen zonder autisme. En bij ieder persoon zijn de redenen van een dergelijke overprikkeling weer anders. Wij zoeken voor u uit hoe dat bij u medewerker zit en welke, vaak eenvoudige, wijzigingen u in de context van de medewerker kunt aanpassen om hem/haar weer effectief te laten functioneren. U ontvangt van ons niet een advies in een keurig samengebonden rapport. Wij komen u het advies persoonlijk toelichten en nodigen u daarbij dan gelijk uit om zelf uw kennis op het gebied van wat wij noemen autismevriendelijke communicatie te vergroten. Dit kan door een stuk persoonlijke coaching en/of door het volgen van onze trainingen op dit gebied. Op verzoek kunnen wij een dergelijke training ook in beknopte vorm op maat verzorgen voor alle relevante collega’s van de betreffende collega met autisme.

Vaak adviseren wij u om uw medewerker met autisme een coachtraject aan te bieden waarin hij/zij leert wat zijn/haar autisme voor  een invloed heeft op het al dan niet succesvol kunnen opereren binnen de organisatie. Zelfreflectie ontwikkelen is hierbij wat ons betreft de sleutel tot een langdurige gecommitteerde werkrelatie tussen u en uw medewerker.

Meer weten wat AutiWorks! voor uw situatie kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.